~MiE is Me~

>>> my worst enemy is my heart.. its mine but it beats for you..

Assalamualaikum.. thanks a lot for visiting my ordinary blog.. have a great day.. peace and love (' ~,)V
There was an error in this gadget
Attention please, i will write what i want in my space.. its all about me and my buddies.. yet u will see what i choose to show but nobody knows the real me.. take note..

Wednesday, August 8, 2012

aku dan pungpang ku..

hai warga blogger agak lama jgk x post entry.. wlupun aku taw mmg xd org baca pun entry aku niii hmm.. tp xp lah wat2 cm pemes blogger la kan.. haha.. em ntahlah rasa cm x penting je nk update setiap masa.. tp harini aku update lah jgk coz kebosanan terlalu indah utk ku lalui dgn termenung bersahaja di dalam ofis yg sgt rock nii~ ok.. ermmm... ermmmmm.. apa ek.. jap pk dlu ......................................................... ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????! haaaaa! eh malas nk cite pasal tu.. cm tsangat personal je.. heee sorry pk lg.................................................................................. ............................... ............................................ ???????? ????????????????????????????????? ok xpe crite ni jelah.. cani.. smalam aku ad wish bufday kt seseorang by msg.. but aku x bgtaw la aku sape just nk wish je n xde niat pape pun nk mgagu or mengenag kisah lama.. memandangkn dia my friend n sy teringat bufdaynya sy pun wish la kan.. *tetibe lak bersaya aku ni..* ok smbung.. so aku pun bg lah msg.. wish kt dia pungpang2 sume.. lama dia xbls.. ok xpelah.. cool.. lg pun aku wish ikhlas kot.. tetibe dh ptg tu.. ada no. ofis call.. aku igt panggilan keja.. so aku pn angkatlah.. bila aku dh ltk kt tlinge aku.. aku pn "hello" patu senyap je.. aku dgn sepantas kilat teringat n rasa ni mebi taktik dia nk taw sape pengirim msg td.. so aku pun senyap jgk.. dek krn agk lame bersenyap senyapan.. aku pn trus letak.. *aduh penat lak nk taip..jap............................................................... .............................................................................. ...... ........................*18 minit kemudian*........... ok sambung blik..tibe dia call by his mobile.. kring2.. alamak call cni plak.. aku xangkat la kan.. aku msg.. xperlu taw sape msg.. just nk wish je..*perlu ke aku sambung cite aku ni.. cm x best je* ok tulah crita aku harini.. aku nk wat keja lah.. xbaik dtg keja x buat keja.. minta2 ada client nti.. bubye..

Thursday, January 26, 2012

Aminnn..

Tuhanku ampunkanlah segala dosaku
Tuhanku maafkanlah kejahilan hambaMu
Ku sering melanggar laranganMu
Dalam sedar ataupun tidak
Ku sering meninggalkan suruhanMu
Walau sedar aku milikMu
Bilakah diri ini 'kan kembali
Kepada fitrah sebenar
Pagi kuingat petang kualpa
Begitulah silih berganti
Oh Tuhanku,
Kau pimpinlah diri ini
Yang mendamba CintaMu
Aku lemah aku jahil
Tanpa pimpinan dariMu
Ku sering berjanji di depanMu
Sering jua ku memungkiri
Ku pernah menangis keranaMu
Kemudian ketawa semula
Kau pengasih
Kau penyayang
Kau pengampun
Kepada hamba-hambaMu
Selangkah ku kepadaMu
Seribu langkah Kau padaku
Tuhan,
Diri ini tidak layak ke surgaMu
Tapi tidak pula aku sanggup ke nerakaMu
Kutakut kepadaMu
Ku mengharap jua padaMu
Mogaku 'kan selamat dunia akhirat
Seperti rasul dan sahabat
Seperti rasul dan sahabat

Thursday, December 29, 2011

Subhanallah aku mencintainya..

Jejak-jejak langkahku..
Bagaikan lemran waktu..
Apakah ku masih bisa terus melangkah..
Serpihan hidupku kan ku bangun..
di atas satu cinta..
Subhanallah aku mencintainya..
Subhanallah aku menyayanginya..
Dari ufuk timur hingga ke barat..
Selalu dihatiku..



kehidupan part 1




hidup.. kekadang aku terasa kehidupan itu sgt kejam.. di kala aku mula tersenyum mensyukuri hidupku.. pada saat aku merasakan bahagia itu lagi.. dalam sekelip mata semuanya di ragut dari ku.. selama aku bernafas tidak sekali pun aku pernah terfikir melukai hati sang kekasih.. aku belajar untuk selalu setia.. menyayangi sepenuh hati seluruh jiwa.. mungkin kejadian ku sebagai wanita yang lemah dan tidak sempurna lalu tidak bisa membahagiakan pada setiap yang datang bertandang di hati.. tapi hatiku tulus bila bersama.. aku berperang dengan perasaan yang ingin aku jatuh tersungkur.. melawan segala yang ingin aku melutut dan menyerah pada kehidupan.. kejamkah dunia? atau khudrat ku sebagai wanita tidak akan terlepas dari hukuman cinta.. ya Allah sesungguhnya Engkau Maha mengetahui.. Rancangan Mu adalah rahsia terbesar dunia..

Friday, December 16, 2011

LARA LAGI

what a beatiful song.. lagu ni bole jd sumber inpirasi bg owg yg mngalami broken heart.. hehehe.. liriknya mmg mnyayat hati.. sgt suka.. liriknya menceritakan segalanya.. tp harap dgn sape pun aku skang akn bpanjangan smpi akhir hayat.. heeee..







Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk ati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru



Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia...

Tuesday, December 13, 2011

cekongsi-cekongsi....

hi guys its been a while x update new post.. heee.. busy ckit.. busy berperang ngn macam2 huhuhhuhuhu.. ok ni kongsi satu benda dengan my lovely visitors out there.. terutama yang suka baca novel..  saya ada baca satu novelog tajuknya 'awak suka saya tak? comel kn tajuknya.. ceritanya lagi comel.. bacalah ceritanya mmg best dn lucu.. hehehe..








Friday, November 25, 2011

P/S I LOVE YOU Must WATCH and READ IT!!!





actually, this book had been stored on the shelves of books and i found it while cleaning the room.. i feel attracted to read even i was sure i would have difficulty reading the book in english.. ngeh ngeh.. so i have to put dictionary next to me while reading.. so embarrassing.. erkkk hahaha.. by the way.. one of the reasons i want read this book hoping to improve my english skills.. as you know this book has been adapted into a film in the role right by gerard butler and hilary Swank.. i have watched this movie last month and i really love the story bcoz it was very moving.. to those who are not watch this movie yet.. i encourage u to watch it bcoz im sure u will be touched besides laughing, smiling and crying.. hehehehe..